Reisebrev Spania

NORA HUSEBY


Reisebrev fra Azuqueca de Henares • Kommunens avdeling for unge • Spania


Hei! Mitt navn er Nora Huseby, jeg er 19 år, og i begynnelsen av oktober kom jeg til en liten by utenfor Madrid for å gjøre europeisk volontørtjeneste. Her skal jeg være frem til juli, ansatt som frivillig i kommunens avdeling for unge.Før jeg dro visste jeg veldig lite om hva jeg hadde i vente. Jeg syntes alt rundt EVS og prosjektet mitt var litt vagt; beskrivelsene av prosjektet var vanskelig å forstå, og at EU-kommisjonen skulle betale et ni måneders utenlandsopphold for meg virket for godt til å være sant. Men jeg visste at jeg hadde lyst til å oppleve hvordan det er å leve et hverdagsliv i Spania, utvikle språkkunnskapene mine, og erfare forskjellen på relasjoner mellom mennesker i Norge og i Spania. Det fikk jeg.


Jeg ble hentet på flyplassen av en kollega, som deretter kjørte meg til leiligheten og viste meg veien til butikken, før hun måtte tilbake på jobb. Det var en trist dag – jeg savnet familien, all kommunikasjon gikk på spansk, og jeg følte meg alene. Neste dag ble jeg derimot vist rundt på jobb, på kvelden hentet vi hun jeg skulle bo sammen med – og siden har jeg hatt det helt fantastisk.


Nå føler jeg at jeg har funnet meg ordentlig til rette og at alt er på plass. Noe av det jeg liker best, er følelsen av at absolutt alle er på mitt lag og gjør det de kan for å hjelpe meg, både NEVO, Erasmus+, forsikringsselskapet mitt, og ikke minst alle kollegene mine her. Det er en sann fryd å lære spansk her, både på språkskolen, online språkkurs, og ikke minst i samtale med spanjolene. Jeg føler også at jeg har funnet min rolle på jobb. Mine viktigste arbeidsoppgaver er å ha ansvar for et engelskkurs som venninnen min og jeg har startet opp, ikke minst har vi fokus på å informere unge om hvilke muligheter de har til å reise utenlands, som innebærer å holde foredrag på skoler og ha stands på arrangementer. I tillegg til dette står vi fritt til å foreslå arrangementer vi kan organisere med støtte fra kolleger, som Halloween, juleverksted, karaokekveld og skattejakt.


Resten av tiden går til zumba- og gitartimer, øl & tapas med venner, trening og spa på treningssenteret, middagsbesøk, utforsking av Madrid, og mange såkalte «Pub Crawls» og «Language Tandems» med unge mennesker fra hele verden. Dessuten organiserer Erasmus+ en on-arrival training og en mid-term training der en møter mange andre volontører i samme land, og slik ble vi også en stor gjeng som besøker hverandre, og som reiste sammen til Granada, Córdoba og Sevilla.


Jeg syns det er både rart og ille at ikke flere har hørt om EVS, for det er en fantastisk mulighet som mange flere burde benytte seg av. Det virker for godt til å være sant, men det er faktisk sant.