Julia - Reisebrev før reisen

REISEBREV


Julia planlegger å skrive jevnlig om sine opplevelser som volontør. Foreløpig har hun skrevet litt om hvorfor hun bestemte seg for å reise ut som volontør og hennes møte med EVS. Flere artikler følger.

JULIA REILLY BRÆNNE


Litt om meg: Jeg er utdannet bibliotekar. Jeg liker å gå på tur, er interessert i film og liker å spise god mat. Jeg gleder meg og er spent på mitt opphold i Palermo på Sicilia som frivillig. Jeg reiser til Palermo i Italia 5. mai for å jobbe på prosjektet RE-EVS. Der skal jeg  blant annet jobbe i en bruktbutikk og delta i sosiale aktiviteter rettet mot flyktninger og andre sårbare grupper.


Mitt møte med EVS - før selve eventyret starter....


For flere år siden fikk jeg vite om Aktiv Ungdom, deres samarbeid med EVS (European Voluntary Service) og de fantastiske mulighetene som unge voksne på mellom 17 og 30 har til å reise til sin drømmedestinasjon i Europa og omegn. To måneder til et år med spennende opplevelser i et nytt land,  med en ny kultur og minner for livet.


Men det ble med drømmen. Jeg gikk på folkehøgskole, jobbet og begynte på høyere utdanning. Men en natt i januar, mens jeg egentlig skulle søke på ulike jobber som nyutdannet bibliotekar, slo det meg; «Hvor gammel kunne man være igjen for å være frivillig?»


Jeg husket at det stod noe på Aktiv Ungdoms nettsider, og søkte det opp. Og heldigvis; jeg var under den gyldne grensen på 30 år. Men ikke mye under. Jeg fyller 28 år i august. Kjapp hoderegning sa at jeg da hadde ca to år på meg for å dra på et prosjekt. Litt tanker fram og tilbake, og viljen til å følge hjertet sa at hvis du får deg en fast jobb nå – kommer du aldri til å reise. Så jeg bestemte meg for å følge drømmen.


Jeg tok kontakt med Aktiv Ungdom med en gang, de sendte meg videre til informasjonssenteret UngInfo. Jeg begynte en søkeprosess med å finne de prosjektene jeg var interessert i og hvilke land, i den europeiske databasen. Databasen har flere tusen prosjekter, så alle kan finne noe de er interessert i. En dag mens jeg satt på UngInfo sitt kontor i Oslo sentrum (Møllergata 3), fikk jeg vite om et prosjekt i den italienske byen Palermo på Sicilia. Dette prosjektets innhold og beliggenhet var over all forventning. Jeg hadde vært bestemt fra starten på at jeg ville dra til en by et eller annet sted i Italia, så dette var perfekt for meg.


Jeg fikk kontakt med en koordinator for prosjektet; sendte inn søknad, CV og et motivasjonsbrev (på engelsk). Dette høres skummelt ut, men de ansatte på UngInfo hjalp til. Jeg var i to hyggelige Skype-intervjuer, og jeg fikk plassen som frivillig i organisasjonen HRYO (Human Rights Youth Organization). Jeg fikk organisasjonen NEVO (Norsk Eks-volontør Organisasjon) som kontaktorganisasjon i Norge. Og de hjalp meg med forsikring, kontrakt og skal være en hjelpende hånd mens jeg er utenlands.


Prosjektet starter egentlig i mai, men på grunn av studiene kommer jeg kun en uke i mai, fullfører studiet i Norge, og drar ned for et år i midten av juni.

Flere reisebrev finner du her: