EuroPeers og Eurodesk

EuroPeers i aksjon: 

 Karine og Lucia på Jentivalen.

Les mer her.

Aimée på Ut i verden-kveld med Unginfo

Vil du bli EuroPeer?


Er du tidligere volontør innenfor EVS-programmet, og ønsker at flest mulig andre også skal få mulighet til å reise ut?


Nå har du en mulighet til å bidra! Aktiv Ungdom og Eurodesk administrerer et program kalt EuroPeers, der tidligere volontører i EVS-programmet kan dele av sine erfaringer til andre ungdommer. Du kan holde presentasjoner, stå på stand, eller delta i andre aktiviteter for å spre informasjon om EVS. Du forplikter deg ikke til noe ved å melde deg som interessert og stå på EuroPeers-lista. Du får veiledning og støtte i oppgavene fra Aktiv Ungdom-kontoret, dersom du ønsker dette.


Når vi får inn et EuroPeers-oppdrag sender vi ut epost til alle på lista, og interesserte kan melde seg. Som EuroPeer er du også mer enn velkommen til å ta initiativ til å skaffe deg oppdrag selv. Du får et universalgavekort på 500 kr. i honorar for hvert oppdrag. Dette fordi vi tenker at ingen ting er bedre enn at dere som selv har reist ut forteller andre jevnaldrende om deres erfaringer. Vi kan kanskje snakke om regler, økonomi, hvordan man går fram for å søke, osv, men det er DERE som sitter på den reelle erfaringen om hvordan det er å være volontør! Og det tror vi mange ungdommer er interessert i å høre om.


Ta kontakt med Ingrid Dybvik på Aktiv Ungdom-kontoret om du er interessert i å bli EuroPeer:


Ingrid Dybvik

ingrid.dybvik@bufdir.no

Telefon: 452 14 688

Vil du bli Eurodesk-journalist?


Liker du å skrive? Har du en oversetter i deg? Nå kan du bli Eurodesk-journalist, og oversette artikler fra EU-kommisjonen fra engelsk til norsk, eller skrive egne tekster. Tekstene kan du selv publisere på Den europeiske ungdomsportalen, og vi sprer også tekstene via sosiale medier. Vi er veldig interessert i å høre din EVS-historie, din mening om europeiske spørsmål, interkulturell kommunikasjon, inkludering eller segregering, eller andre internasjonale tema som opptar deg. Du får et universalgavekort på 200-300 kr pr. artikkel.


Håper vi hører fra deg! Ta kontakt dersom du er interessert:


Ingrid Dybvik

ingrid.dybvik@bufdir.no

Telefon: 466 19 051

Eurodesk-journalist Karine fra Armenia forteller om sin EVS-opplevelse:

I'm Karine from Armenia. When I was 24, I took a decision, which change whole my life. Let me tell you my story about how I got my lucky ticket to the North of Norway. I hope my story will inspire you to take a moment and think, what you want to do in your life.